WA6: Best practice: hoe kan de klant bestellen

Hoe kan de klant tijdens een WhatsApp-party bestellen?

Er zijn drie manieren om de bestelling op te nemen:
1. De klant vertelt je welke artikelen hij graag zou willen hebben. Jij bestelt de artikelen in je MMS en de bestelling wordt naar jou verzonden. Dan zorg jij voor bezorging en betaling.
2. Jij geeft je klant de link naar je webshop. De klant kan de bestelling op elk moment in jouw webshop plaatsen.
De verwerking van bestellingen en betalingen wordt uitgevoerd door ENERGETIX. Het pakket wordt direct naar je klant gestuurd en bevat naast de bestelde producten in een hoogwaardige verpakking ook een bedankkaart met jouw contactgegevens en, indien gewenst, een actuele hoofd- en wellnesscatalogus.
3. Jouw klant vertelt je welke artikelen hij graag zou willen hebben. Jij voert de bestelling voor de klant uit in je eigen webshop. Je gebruikt het factuur- en afleveradres van de klant.
Als je het e-mailadres van de klant niet weet, gebruik dan je eigen e-mailadres. Dit mag niet het e-mailadres zijn dat is opgeslagen in je stamgegevens bij ENERGETIX. Je kunt eenvoudig een extra e-mailadres maken met een e-mailservice (bijvoorbeeld Googlemail https://www.google.com/intl/de/gmail/about/).

Er zijn verschillende manieren om de bestelling te betalen:

Betaling achteraf en vooruitbetaling
Hier kunt je de betaling aan de klant overlaten. Of hij betaalt wanneer hij het pakket ontvangt of hij betaalt vooraf via een bankoverschrijving. Zorg er bij voorafbetaling voor dat de goederen pas worden verzonden als de betaling is gedaan.

Betaling via PayPal, creditcard, directe overschrijving
Je betaalt de bestelling met je PayPal-rekening, je creditcard of door directe overschrijving van je rekening.
Je moet het geld vooraf of achteraf van de klant ontvangen.
De gemakkelijkste manier is met PayPal (https://www.paypal.com)


PayPal biedt je de mogelijkheid om de klant een betaalverzoek te sturen. Klik gewoon op „Betaalverzoek“ in de PayPal-app en voer vervolgens het e-mailadres van de klant en het geldbedrag in. De klant krijgt een betaalverzoek en kan daardoor heel gemakkelijk betalen.