WA4: Tips voor je persoonlijke video’s

Jouw video’s – ter begroeting en om afzonderlijke producten te introduceren

Een smartphone, een beetje voorbereiding en een goed verlichte locatie – er is niet veel meer voor nodig om een professionele clip te maken.

Voor het ruwe concept van de video volstaat het om een paar kernpunten op te schrijven. Doe het zo spontaan mogelijk en spreek vrijuit. Vrij spreken is de allerhoogste discipline bij video-opnamen, omdat je er dan automatisch natuurlijk en authentiek uitziet.

Voor de inhoud van je video is het erg belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben voor wie de video bedoeld is. Bepaal je doelgroep en verplaats jezelf in de kijker. Waarom heeft hij deze video nodig? Welke informatie is voor hem relevant? Wat heeft hij eraan om de video te bekijken? En zorg er altijd voor dat je video niet te lang wordt.

De locatie is ook erg belangrijk voor je video: licht, geluid, achtergrondgeluid – er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het opnemen. Ruim de locatie op en decoreer indien nodig in het ENERGETIX design en / of plaats een presentatietafel voor de sieraden. Zorg voor voldoende licht in de ruimte.

Onscherpe opnamen zien er niet bepaald professioneel uit. Als je geen statief hebt, kun je je smartphone ergens tegenaan laten leunen of ergens tussen klemmen. Het belangrijkste is dat de beeldweergave uiteindelijk klopt.

Is jouw smartphone klaar (wiebelvrij)? De lichtomstandigheden kloppen? De beeldweergave is correct en je bent niet te dichtbij en niet te ver van de camera vandaan? Ga voor de camera staan of zitten en dan is het het beste om een ‚assistent‘ te laten controleren of de beeldweergave klopt. Let tijdens het maken op de volgende zaken:

  • Vermijd zoomen en heen en weer bewegen
  • Kies geen extreme perspectieven
  • Film op ooghoogte
  • Activeer de autofocus
  • Gebruik de camera aan de achterkant van je smartphone

En nu: veel plezier en succes met je video’s!